Inför läsåret 2020-2021

Nu är första delen av skolvalet klart, och många börjar fundera över skolstarten i höst. Här har vi samlat den viktigaste informationen till dig som har ett barn som ska börja på Sverkerskolan.

Vi kommer att skicka ut mer information till er via mail under våren med allt ni behöver veta. Se till att er mailadress stämmer i eBarnUngdom, eftersom det är dessa uppgifter vi går efter när vi gör utskick.

Ska ditt barn börja i förskoleklass?
Då är du välkommen på informationsmöte den 12:e maj kl 18:00-19:30 i Sverkerskolans matsal på Sysslomansgatan 34. Du och ditt barn är också välkomna att besöka skolan den 20:e maj mellan kl 09:00-10:30.

Under våren pågår ett överlämningsarbete där vi samarbetar med den verksamhet ert barn tillhör just nu. Vi besöker de flesta förskolor och familjedaghem, och har även en dialog med personalen.

Ska ditt barn börja årskurs 1?
Då är du välkommen på informationsmöte den 26:e maj kl 18:00-19:30 i Sverkerskolans matsal på Sysslomansgatan 34. Den 20:e maj kommer eleverna få besöka sina nya klassrum i A-huset och träffa sina blivande lärare.

Ska ditt barn börja i årskurs 2-3?
Då kommer ni under våren att bli kontakade av elevens blivande lärare, för att få information samt möjlighet att ställa frågor inför skolstart. Ni kommer också att bjudas in till ett besök av skolan efter skolavslutningen. Mer information kommer via mail.

Ska ditt barn börja i årskurs 4-9?
Då är du välkommen på informationsmöte den 12:e maj kl 18:00-19:30 på Götgatan 21. De elever som deltagit i skolvalet, dvs de som ska börja i åk 4, 6 eller 7 är dessutom välkomna på besöksdag den 20:e maj, där man under förmiddagen får prova på att gå en dag i de nya lokalerna samt träffa sina nya lärare. Nya elever som börjar i övriga årskurser bjuds in till ett separat besökstillfälle efter skolavslutningen. Mer information kommer via mail.

Behöver ditt barn fritidsplats?
Glöm inte att ansöka om fritidsplats i tid! Ansökan görs via antagningens e-tjänst. På Sverkerskolan erbjuder vi omsorg i fritidshem, om ditt barn går i åk 4-6 och hellre vill gå på fritidsklubb hittar ni information om dessa här. Observera att Sverkerskolans fritids under sommarlovet har stängt för planeringsdagar den 15/6, 10/8 och 14/8.

Behöver ditt barn läsa modersmål?
Ansökan görs via en blankett som du hittar här. Observera att samtliga vårdnadshavare måste skriva under blanketten, och att ansökan måste lämnas till skoladministratör senast den 10:e juni. Om ditt barn redan går på Sverkerskolan idag och läser modersmål behöver du inte göra en ny ansökan.

Behöver ditt barn skolskjuts?
Alla elever som går i åk F-3 och har längre än 2 km från sin folkbokföringsadress till skolan, eller går i åk 4-9 och har längre än 4 km från sin folkbokföringsadress till skolan, har rätt till elevresor till och från skolan. Dessa elever behöver inte ansöka om busskort, utan kommer få ett busskort hemskickat på posten innan skolstart.

Om man däremot behöver skolskjuts på grund av:
- växelvis boende mellan vårdnadshavare
- trafiksäkerhetsskäl
- funktionsnedsättning
måste du som vårdnadshavare ansöka om detta senast den 9:e april.

Ansökan om skolskjuts görs i första hand via Uppsala Kommuns e-tjänst där ni som vårdnadshavare kan logga in med bank-id. Om ni inte har bank-id går det att skriva ut ansökan och sända in till Utbildningsförvaltningen Skolskjuts per post, alternativt lämna in den i Kontaktcenter på Stationsgatan 12. Mer information, samt länk till blankett och E-tjänst hittar ni här, hos antagning skolskjuts.

13 mars 2020